Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladký špajz

Sladký špajz

Nejnovější články
Sladký špajz
27.01.2023
Sladký špajz
Milovníci citrusů považují sicilské pomeranče za nejlepší dezertní pomeranče na světě. Existují tři hlavní odrůdy: Tarocco, Sanguinello a Moro. Tarocco je nejsladší a je bez jadérek. Moro je zas nejtmavší a s výraznou lehce nakyslou chutí, v níž někteří cítí i závan malin.
Sladký špajz
11.11.2021
Sladký špajz
Nechce-li se vám stále hlídat zásoby koření, abyste měli doma po ruce dostatek hřebíčku a skořice, připravte si do svařeného vína sladký karamelový kořeněný sirup. Stačí pak přidat pár lžic sirupu do vína a lahodný nápoj je v mžiku hotový.
Sladký špajz
20.09.2021
Sladký špajz
Občas se mně někdo pochlubí, jakou zajímavou, parádní či neobvyklou příchuť a kombinaci marmelády ochutnal nebo uvařil. Mile se na něho směju, pochválím a jen tak pro sebe si pomyslím: “Tohle mám už dávno za sebou.” Ne že bych získala titul marmeládová královna nebo měla nos nahoru, ale nějaké ty ho
Sladký špajz
25.09.2020
Sladký špajz
Bude to asi šest let, kdy jsem poprvé zkoušela vyrobit vlastní domácí povidla. Švestek se tehdy urodilo hodně, jen to chtělo počkat si až budou ve správné kondici, to znamená až budou přezrálé, sladké a šťavnaté. Druhým úkolem bylo, uchránit aspoň tři kila před tatínkem, který švestky také pečlivě s
Sladký špajz
06.06.2020
Sladký špajz
Červen je po květnu mým druhým nejoblíbenějším měsícem v roce. Nastává čas voňavých pivoněk, něžných kvítků šípkových růží, omamné vůně pustorylu, jak mě poučila jedna moje kamarádka, neboť do loňska to byl pro mě prostě jasmín. A hlavně je to čas bezových květů.
Sladký špajz
15.10.2019
Sladký špajz
Nejluxusnější, nejzajímavější, nejneobvyklejší a nejpracnější marmeláda, jakou jsem kdy vařila. Marmeláda, u jejíž výroby polknete nespočet neslušných slov zatímco ti otrlejší je rovnou vyslovují. Možná že tento způsob, kdy si nahlas ulevíte a zanadáváte...
Sladký špajz
04.08.2019
Sladký špajz
Moji ex-švagrovou, jak se spolu s oblibou a z legrace oslovujeme, jsem už nejednou ve svých článcích zmiňovala. Tentokrát musím znovu. Nejen že je výborná kuchařka, pekařka cukroví, dortů a všeho sladkého, ale i slaného, je také přebornicí ve výrobě různých lahůdek.
Sladký špajz
09.07.2019
Sladký špajz
Rázem je mi pět, na nohách mám holínky, nad hlavou mám obrovské zelené keře s velkými červenými lampičkami malin. Když je vám pět, připadá vám v lese všechno nějak veliké a taky příšerně strašidelné.
Sladký špajz
23.06.2019
Sladký špajz
Bez jahodové marmelády nemůže začít léto. Samozřejmě, že čerstvým plodům se nic nevyrovná a kdykoliv jdu na naší zahradě kolem záhonu jahod, neodolám pokušení utrhnout aspoň jednu červeně svítící jahůdku a sobecky ji strčit do pusy a rychle sníst.
Sladký špajz
21.05.2019
Sladký špajz
V Británii jsem zatím nebyla, ale o jejich tradiční pochoutce vyrobené z citronové šťávy, žloutků a másla jsem hodně četla. Říkají jí Lemon curd nebo-li citronový krém a mažou si ho na tousty, palačinky nebo lívance.
Sladký špajz
17.09.2018
Sladký špajz
Zastavila jsem se na krátkou návštěvu u mojí sestry. Měla v kuchyni na stole čtyři obrovské koláče - frgále.  "Tys dělala frgále?" ptám se zvědavě.  "Ne, to babička." "Můžu ochutnat?"  "Jo, klidně si ukroj."
Sladký špajz
19.06.2017
Sladký špajz
Kvetoucí pivoňky, šípkové růže a černý bez, to je začátek června, pro mě nejkrásnější období v roce. Zatímco pivoňky na zahradě nemám, bezu je kolem naší zahrady dostatek. Jen co se objeví první květy, už mě to láká. Už vidím, jak společně se sirupem uzavírám do lahví tu nezaměnitelnou vůni bezu, pr
Článků na stránku 90180270

Novinky z našeho blogu

Cheesecake s bezovým sirupem
Cheesecake s bezovým sirupem
Černý bez patří bezpochyby mezi moje nejoblíbenější bylinky a ráda jej využívám také v kuchyni. Každé jaro netrpělivě vyhlížím první rozkvetlé kvítky ... číst celé
Zelený chřestový krém s krevetami
20.05.2023 Polívkárna
Zelený chřestový krém s krevetami
Čerstvý hrabětický chřest, který jsem si přivezla ze Zelňáku z Brna, jsme si dali hned první den s holandskou omáčkou, zbylé stonky jsem uschovala do ... číst celé
Venkovská rustikální bageta
11.05.2023 Pečivo
Venkovská rustikální bageta
Zkoušet péct stále dokola různé bagety a kroucené chleby je už asi můj koníček. Všechny, co už prošly mýma rukama a troubou, byly v ten daný okamžik d... číst celé
Zelený chřest s holandskou omáčkou
07.05.2023 Zelenina
Zelený chřest s holandskou omáčkou
Když máme k dispozici čerstvý zelený chřest, je skoro až trestuhodné jej umučit k smrti dlouhým vařením. Svěží mladé tenké stonky někteří křoupají i j... číst celé
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz