Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Zelenina

Zelenina

Nejnovější články
Zelenina
07.05.2023
Zelenina
Když máme k dispozici čerstvý zelený chřest, je skoro až trestuhodné jej umučit k smrti dlouhým vařením. Svěží mladé tenké stonky někteří křoupají i jen tak samotné a rovnou zasyrova. Výhodou zeleného chřestu totiž je, že se nemusí loupat, stačí odstranit v jeho spodní části takové jakoby šupinky a
Zelenina
28.01.2022
Zelenina
Tak jsem ho načapala! Poletoval tak lehce, tak nevinně, bílá křidélka se mihotala v odpoledním slunci a přitom bez okolků drze koketoval s těmi naivními zelenými kudrnatými listy. Ty se mu ve své mladé nevědomosti doslova nabízely, netušíce, co je po této milostné hře čeká. Nemilosrdně jsem plácla
Zelenina
10.09.2019
Zelenina
Jakmile přestala některá slepice snášet, označila ji naše babička za staró vynešenó potvoru a její slepičí osud byl zpečetěn. Čistá a vykuchaná pak přistála mamince v kuchyni v kastrolu na stole a ona z ní uvařila výbornou slepičí polívku.
Zelenina
13.06.2019
Zelenina
Pro někoho je už samotná představa, že by měl sníst mozeček, nepředstavitelná. Přitom jsou národy, kde je mozeček považován za delikatesu. Když se u nás doma vařila králičí polévka, prostě vývar z králičích kostí a ořezu, byli největší lahůdkou tvářičky s jemňoučkým masíčkem a mozeček.
Zelenina
02.08.2018
Zelenina
Když se na jídelníčku ve školní jídelně objevily fazolky na kyselo, dušené maso v mrkvi nebo dušený hrášek, nejradši bych se odhlásila. Bohužel to nešlo. U mojí maminky, co by kuchařky této školní kuchyně, by tenhle nápad v žádném případě nikdy neprošel.
Zelenina
11.05.2018
Zelenina
Šunkou a sýrem doladěný chřest. Pro mě jednoznačně nejoblíbenější, nejrychlejší a nejchutnější jarní jídlo. Jednoduše jsem do něj zamilovaná. Naučila mě ho kamarádka a jakmile se objeví na pultech obchodů první český chřest, neváhám a cestou domů se těším na tuto gastronomickou lahůdku.
Zelenina
19.05.2017
Zelenina
Jela jsem v týdnu do Brna vyřizovat nějaké záležitosti na úřadech. Protože jsem přijela ještě před osmou ráno a měla do první schůzky přes půl hodiny čas, rozhodla jsem se zajít na Zelňák.
Zelenina
14.05.2017
Zelenina
Když jsem poprvé ochutnala chřest, říkala jsem si, co na něm všichni mají. Vůbec mě nenadchl. Jakési bílé špalíky bez chuti, bez zápachu, mdlé a nevýrazné. Kolegyně v práci o něm stále básnila. Zrovna probíhaly ivančické slavnosti chřestu.
Článků na stránku 90180270

Novinky z našeho blogu

Zelený chřestový krém s krevetami
20.05.2023 Polívkárna
Zelený chřestový krém s krevetami
Čerstvý hrabětický chřest, který jsem si přivezla ze Zelňáku z Brna, jsme si dali hned první den s holandskou omáčkou, zbylé stonky jsem uschovala do ... číst celé
Venkovská rustikální bageta
11.05.2023 Pečivo
Venkovská rustikální bageta
Zkoušet péct stále dokola různé bagety a kroucené chleby je už asi můj koníček. Všechny, co už prošly mýma rukama a troubou, byly v ten daný okamžik d... číst celé
Zelený chřest s holandskou omáčkou
07.05.2023 Zelenina
Zelený chřest s holandskou omáčkou
Když máme k dispozici čerstvý zelený chřest, je skoro až trestuhodné jej umučit k smrti dlouhým vařením. Svěží mladé tenké stonky někteří křoupají i j... číst celé
Kynuté koláče s višněmi
Kynuté koláče s višněmi
Každé jaro, každý rok se opakuje ta stejná situace. Ovocné stromy v plném rozkvětu a náš mrazák plný ovocných zásob. Teď nejvíc mám napilno všechno zp... číst celé
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz