Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.

Zázvorky

 
 
Zázvorky
...................................
150 g moučkového cukru
1 vejce
1 žloutek
180 g polohrubé mouky
špetka kypřicího prášku do pečiva
1/2 lžíce sušeného mletého zázvoru
nastrouhaná citronová kůra

 
Cukr, vajíčko a žloutek vyšlehejte do světlé nadýchané pěny. Mouku promíchejte s kypřicím práškem, zázvorem a citronovou kůrou a jemně vmíchejte do našlehané pěny. Vypracujte kompaktní těsto, které se bude tvářit, že v žádném případě nepůjde vyválet. Nechte je odpočinout v lednici asi hodinku.
Z odpočinutého těsta vyválejte silnější placku, vál nebo podložku jemně posypte moukou, na horní stranu těsta položte potravinářskou folii, těsto tak půjde snadněji vyválet. Poté formičkou vykrajujte tvary, ty dávejte na plech na pečicí papír a tam je nechte do druhého dne odpočívat. Druhý den je pečte pozvolna v předem nahřáté troubě na 150-160 °C, zázvorky by měly naskočit, ale zůstat světlé, měly by jen tak zrůžovět. 
 
Máte-li rádi zázvor a jeho štiplavou až pálivou chuť, můžete do těsta přidat i lžičku čerstvého najemno nastrouhaného zázvoru.

Zázvorky potřebují čas na změknutí, není v nich totiž žádný tuk, proto by se měly péct jako jedno z prvních vánočních cukroví. Změknutí můžete ale dopomoci rozkrojeným jablíčkem, které vložíte k zázvorkám do krabice. Přiznám se, že mě vůbec nevadí, když zázvorky zůstanou tvrdé a křupou, ale pozor, tahle varianta je vhodná jen pro zdravý chrup :-)
 
 
Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Štítky
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz