Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Kynuté těsto
  4. Kynuté koláče s višněmi

Kynuté koláče s višněmi

Každé jaro, každý rok se opakuje ta stejná situace. Ovocné stromy v plném rozkvětu a náš mrazák plný ovocných zásob. Teď nejvíc mám napilno všechno zpracovat a každý rok se sama sebe ptám, co jako dělám celou tu zimu, že to ovoce nevytáhnu na světlo boží. Tak voilá tady jsou jedny kynuté koláče s višněmi.
Měla jsem obavy, aby višně neudělaly při pečení nějakou paseku, tak jsem na každý koláč dala jen čtyři kousky. Jenže pak jsem litovala, že jich tam mělo být aspoň šest. Pečením se trochu smrskly a docela mě pak v té kynuté sladké buchtě chyběla jejjich osvěžující chuť.


Kynuté koláče s ovocem 

………….............…………………….

125 g hladké mouky
125 g špaldové hladké mouky
30 g cukru krupice
1 vanilkový cukr
12 g čerstvých kvasnic
125 g mléka
2 menší žloutky
1 lžíce rumu
25 g másla
25 g sádla
špetka soli

strouhaná citronová kůra
ovoce

Rozpis je na 12 menších kousků (cca po 40 g) nebo 10 větších. Ovoce a náplně lze měnit dle sezóny, dostupnosti či vaší chuti.

Do mísy navažte mouky, uprostřed utvořte důlek, nasypte do něj cukry, nalijte vlažné mléko, rozdrobte kvasnice, přikryjte mísu utěrkou a nechte vzejít kvásek.
Přidejte žloutky, sůl, rum, strouhanou citronovou kůru, sádlo, zamíchejte těsto, postupně po kouscích zapracovávejte do těsta změklé máslo. Nejlépe to půjde v robotu. Poté ještě těsto ručně domíchám vařečkou.
Těsto ponechte v míse, přikryjte čistou utěrkou a v pokojové teplotě nechte vykynout než dvojnásobí objem.

Z vykynutého těsta tvořte bochánky, pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a uprostřed každé buchtičky udělejte dnem skleničky důlek. Dno skleničky obalte v hladké mouce, nebude se tolik přilepovat. Okraje buchtiček potřete bílkem a střed naplňte tvarohovou náplní, ovocem a posypte drobenkou. Pečte v předem nahřáté troubě na 190°C dokud koláče nezezlátnou.



 

Tvarohová náplň:
1 měkký tvaroh v kostce (v alobalu)
1 vanilkový cukr
strouhaná citronová kůra
1 žloutek
cukr moučka dle chuti

V misce promíchejte všechny suroviny, bude-li náplň příliš tuhá a hustá, lze ji zředit troškou mléka či smetany.

Drobenka:
v misce ručně prohnětejte, promíchejte polohrubou mouku, moučkový a vanilkový cukr a máslo do konzistence ani ne příliš drobivé ani ne příliš lepivé drobenky. Suroviny přisypávám od oka. Když drobenka zbyde, lze ji uschovat v uzavřené krabičce v mrazáku na příště.


Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz