Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Vánoční cukroví
  4. Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky

Vanilkové rohlíčky občas vyvolávají diskuzi, zda do nich použít ořechy vlašské či lískové. Objevuje se i varianta z mletých mandlí. Prostě jak se říká, proti gustu...
Rohlíčky můžete tvarovat ručně nebo pomocí formičky, ze které těsto jednoduše vyklepnete.

 


Vanilkové rohlíčky

...................................
280 g hladké mouky
100 g cukr moučka
210 g tuku (máslo, Hera)
100 g mletých ořechů (vlašské nebo lískové)
1 balíček vanilkového cukru
2 žloutky

Všechny suroviny zpracujte v hladké pevné těsto. Nechte je chvíli odpočinout v lednici, ale můžete si je klidně udělat i den dopředu. 
Z části těsta vyválejte váleček, ten nakrájejte na menší kousky, z nich pak válejte malé válečky a ohněte do tvaru rohlíčku. Můžete také kousky těsta vmáčknout do rohlíčkové formičky a vyklepnout. Tvar rohlíčku pak mírným zahnutím konců upravíte až na plechu. Formičku jemně vysypávejte hladkou moukou ať se vám těsto do ní nepřilepuje. 
Takhle jsme to dělávaly doma s mamkou, já si to zjednodušila na ty válečky, ale naše děti baví vyklepávání rohlíčků z formiček.

 



Rohlíčky dávejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 8-10 minut, ale raději rohlíčky hlídejte, přece jen každá trouba peče jinak a vy tu svou znáte nejlíp. 
Po upečení rohlíčky nechte chvilku zchladnout a potom je ještě teplé obalujte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

 

 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz