Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Vánoce
  4. Rychlý šnek

Rychlý šnek

Tihle šneci voní jako trdelník, když je pečete. Chutnají sladce vánočně, když je jíte a recept na ně mi přistál v e-mailu. Jednou za čas nakupuji koření od Antonína a oni mi za to na oplátku posílají do e-mailu recepty. 
A protože si užívám advent, svařené víno a dárky od Ježíška čekají už jen na svoje zabalení, můžu se pustit do pečení nejen vánočního cukroví, ale i něčeho dobrého sladkého jen tak na chuť, ke kafíčku nebo čaji. 
Jde to snadno, tihle švédští šneci z kynutého těsta se skořicovou náplní jsou docela rychlí a v jejich domovině jim říkají Kanelbullar. 

Skořicoví šneci 
...................................

250 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
75 g másla
45 g cukru krystal
1 lžička mletého kardamomu
špetka soli
cca 500 - 550 g hladké mouky
1 vejce na potření
třtinový cukr na posypání

Náplň:
75 g rozpuštěného másla
45 g cukru krystal
1,5 lžíce mleté skořice
1/2 lžičky mletého kardamomu
1 lžička vanilkového cukru

Do vlažného mléka přisypeme trochu cukru, zamícháme, rozdrobíme kvasnice a necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, sůl, mletý kardamon, cukr, rozpuštěné máslo, přidáme kvásek a vymícháme nelepivé těsto. Necháme na teplém místě pod utěrkou kynout asi hodinu.

Než těsto vykyne připravíme si náplň. V kastrolku rozpustíme máslo, přidáme ostatní ingredience a zamícháme. Necháme chvíli ztuhnout v ledničce, aby náplň z těsta nevytékala.

Vykynuté těsto rozválíme na placku a potřeme skořicovou náplní. Stočíme do rolády a ostrým nožem - jako pilkou - krájíme na 1,5 cm široká kolečka, která přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Šnečky potřeme rozšlehaným vajíčkem a posypeme třtinovým cukrem.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C dokud nezezlátnou.

Pusťte si kousek Švédska domů, sněte a v mysli cestujte se šneky se skořicí.

                                                              

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz