Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladké pečení
  4. Sacher z onlajnu

Sacher z onlajnu

Když jsem koncem srpna vyhrála online kurz od SweetFlow na legendární klasiku mezi všemi dorty, byla jsem radostí bez sebe. Sacher dort jsem chtěla už dávno zkusit upéct, ale pořád jsem se tomu nějak vyhýbala. Možná podvědomě z obavy, že nebudu-li mít dobrý recept, nebude pak ani výsledek dosahovat kvality, jakou bych si sama představovala. Nejde přece jen o dobrý recept, hlavně ten dort musí být pak dobrý! Spíše vynikající! Dobrý je jako ve škole “za tři”, a to je takový průměr a s tím jsem se nechtěla spokojit. Když už Sacher, tak ať má úroveň!

Rodinní příslušníci mně výhru přáli, radovali se se mnou, přesto si dovolili nenápadně rýpnou, že je to letos moje druhá čokoládová výhra, když vlastně čokoládu a cokoliv čokoládového vůbec nejím. Součástí výhry bylo kromě online kurzu totiž hned několik balíčků čokolády Callebaut od firmy Pastry.
Ale moje neláska k čokoládě není žádnou překážkou k tomu, abych připravovala dobrůtky do čokoládova laděné a čokoládou plněné pro mé nejbližší, známé, přátele i návštěvy. 


Čas plynul jako voda v potoce, léto vystřídal podzim, čas adventní si část ukrojil pro vánoční pečení a recept na Sacher dort stále čekal na svou příležitost. Nový rok přinesl nové zážitky, výzvy a já najednou věděla, že Sacher bude kromě dvou oslavenců hlavní hvězdou lednové narozeninové oslavy. 

Začaly důkladné přípravy s týdenním předstihem, abych měla vše připravené a nezaskočila mě nějaká chybějící ingredience, pomůcka či nádobí. A přesto, že nerada čtu jakékoliv návody, postup na Sacher dort jsem pročetla na můj vkus dost podrobně. Chybička se stejně vloudila a díky mé kamarádce, jsme ji úspěšně odhalily a já se na druhý pokus těšila z nádherně nadýchaného čokoládového korpusu. Doporučila bych jen nešlehat ten bílkový sníh do velmi husté pevné konzistence, trvá pak delší dobu než jej vmícháte do těsta a pak si zbytečně rozbijete strukturu těsta, které má zůstat krásně nadýchané. Určitě se držte návodu cukrářského profíka a míchejte přesně tak lehce, jak ukazuje na videu. 
Poslední dvě malé skleničky meruňkové marmelády konečně mohly opustit svou skrýš. Co vám budu povídat, prostě jsem si je už schovala pro tohohle krasavce. Konečnou ganache jsem dodělávala v jedenáct v noci, protože marmeládou promazaný dort musel pod prkýnkem a zatěžkaný pytlíkem mouky nějaký čas odpočívat kvůli své krásné finální fazóně. Konečný podpis "Sacher" jsem si nechala raději až na druhý den. Na tuhle autogramiádu jsem se potřebovala pořádně vyspat.


Podle receptu cukráře Xaviera a díky jeho online kurzu, který obsahuje nejen pracovní popis, ale i tipy a názorná videa, připravíte skvostný dort. Nečeká na vás žádný suchar, ale zákusek vláčný, chuťově vyladěný, nepřeslazený ani nedoslazený, po meruňkách lehce pikantně nakyslý, s poctivou dávkou čokolády v každém soustu. 


A jak budete sedět s talířkem v ruce a ukrajovat dortík kousek po kousku a vychutnávat si lahodnou chuť, vaše mysl se zatím nenápadně přesune do samotné Vídně, kolébky tohoto slavného dortu. V hlavě vám začne tiše znít melodie Straussova valčíku a vy můžete tančit a plout na nadýchaném čokoládovém obláčku a nebo si znovu otevřete stránky s receptem a přečtěte si pár řádků o historii Sacher dortu, jimiž jsou popisky a videonávody nenuceně proloženy. 


P.S. bude vám stačit jako důkaz, že tento dort je vážně výborný, fakt, že já sama snědla celé dva kousky dortu a jeden si ještě tajně schovala na druhý den k ranní kávičce? Kdo pozorně četl článek na na začátku, ví, že nekecám.

 

S kódem "PANIRUZICKOVA10" získáte u SweeFlow desetiprocentní slevu na recept a celý online návod nejen na Sacher dort, ale i ostatní kurzy. Tak se u nich na stránkách zastavte, budeme rádi. 

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz