Medové oválky

Medové oválky
.............................................
.............................................
250 g cukru krystalu
350 g hladké mouky
350 g hladké mouky
1/2 lžičky sody
2 vejce
80 g medu
strouhaná citronová kůra
náplň:
400 ml mléko
2 polévkové lžíce polohrubé mouky
200 g másla
moučkový cukr dle chuti
Suroviny zpracujte do kompaktního hladkého těsta, doporučuji v robotu, ručně to jde ztuha, těsto se ze začátku dost drobí než získá tu správnou konzistenci. Hotové těsto vyválejte, mírně je podsypte moukou, lepí se, vykrajovátkem vykrajujte tvary a ty pokládejte na plech vyložený pečicím papírem.
Pečte v nahřáté troubě na 170 °C.
Upečené oválky slepujte vždy dva k sobě máslovým krémem, horní oválek namočte v čokoládové polevě.
Máslová náplň: v mléce rozmíchejte polohrubou mouku a uvařte hustou kaši, kterou nechte vychladnout. Máslo s moučkovým cukrem vyšlehejte do pěny, postupně přidávejte vychladlou kaši a vyšlehejte hladký krém. Krém přendejte do cukrářského sáčku, nastříkejte na jeden oválek a druhým přiklopte.

