Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladké pečení
  4. Makronky levou zadní

Makronky levou zadní

Na náhody nevěřím a nic se neděje jen tak náhodou! Jenže když se z ničeho nic ocitnete na kurzu pečení makronek, začne vám přece jen malý červíček pochybností hlodat v hlavě. Když to nebyla náhoda, co tedy? Ostatně člověk si má plnit své sny, a tak jsem pondělní pozdní odpoledne strávila v úplně cizí kuchyni ve společnosti dvou milých a šikovných dam, Míši z Voilá macarons a Hanky z byHannah.style.  
Makronky jsou docela výzva, v každém kroku přípravy hrozí nejmíň jeden neúspěch. Ovšem pod vedením zkušené lektorky Míši se nebylo čeho obávat.

Velký respekt k makronkovému těstu se rozplynul, když Míša řekla: "Máte umícháno, takhle je to přesně ono." Ale celková nervozita mě opustila až s prvním plechem strčeným do trouby. Pak už jsme s Hankou zvědavě a se zatajeným dechem nakukovaly do trouby a pozorovaly, jak makronkám naskakují "nožičky". Napnuté jak struny na kytaře jsme očekávaly první upečené skořápky. Nespojeným neslepeným makronkám se tak prý říká.

Lektorka Míša pro nás vymyslela dvě náplně. Slaný karamel a ganache z bílé čokolády s malinovou příchutí. Namíchaly jsme je společně a pak nám Míša každé podala lžičku, abychom ochutnaly. Slaný karamel nám podlomil kolena, přivřel nám na vteřinu víčka. Během pár sekund dokázal ohromit naše chuťové pohárky na tolik, že z našich úst vyšlo jen tiché slastné áách a pak jsme obě shodně, jako když kočky potichu předou, mňoukly "Mmmmm to je taaaak dobréé." C'est incroyablement bon!

Během takového domácího kurzu je dostatek prostoru a času na dotazy ohledně pečení makronek, ale povídání nemusí nutně zůstat jen u nich. 
Domů jsem se vracela příjemně naladěná s krabičkou voňavých křehoučkých makronek a bohatší o tajemný zážitek z výroby těchto francouzských cukrovinek. A věděli jste, že tyhle křehké Francouzsky jsou původně z renesanční Itálie? Do Francie je přivezla královna Kateřina Medicejská.

A vůbec poprvé prý dvě makronky slepil k sobě Pierre Desfontaines na začátku dvacátého století. Stalo se tak v čajovém salonu Ladurée a dodnes je toto místo vyhlášené makronkami s nejrůznějšími příchutěmi. Zdroj: https://www.lidovky.cz/relax/dobra-chut/barevne-umeni-jak-na-makronky-poradi-roman-paulus.A140915_134242_dobra-chut_ape 

Míša říká, že s ní zvládne makronky každý, levou zadní. V tom má pravdu. Jakpak se  ale povedou až se budu muset spolehnout jenom na ty svoje dvě vlastní přední? Ještě ten večer jsem si objednala mandlovou mouku odhodlána pustit se do svých prvních kousků křupavého nebe.
                                                                   

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz