Kari rýže s krůtím masem
Občas zařazuji do našeho jídelníčku krůtí maso. Jenže krůtí prsa jsou podle mého muže suchá a on by rád takové křehké masíčko jako mají ve vietnamských restauracích. Možná je tam to maso křupavé, na můj vkus ale děsně slané. Domnívám se, že tyhle kousky masa jsou předem naložené v nějakém zkřehčovacím prostředku a možná ani nechci vědět v jakém.
Pravda, ty moje prsíčka jsou trošku tužší a sušší (mluvíme stále o těch krůtích, která připravuji doma) a mají svou specifickou krůtí chuť. Řekla jsem si, že jim tedy rozhodně neuškodí, když je den dopředu naložím do sojovky. Nakonec se ukázalo, že to nebyl vůbec špatný nápad.
Kari rýže s krůtím masem
.................................................
rýže
krůtí prsa
cibule
mrkev
zelený hrášek
kari koření
vejce
sůl, pepř
sojová omáčka
Krůtí prsa nakrájejte na nudličky a den předem naložte do sójové omáčky, soli a pepře.
Uvařte rýži. Na páře v cedníku nechte změknout hrášek. Cibuli nakrájejte na půl kolečka, mrkev na tenké nudličky nebo ji nastrouhejte nahrubo.
V pánvi na rozehřátém oleji krátce orestujte cibuli a mrkev, odložte na talíř. Do pánve dle potřeby přidejte trochu olej, vhoďte maso a opékejte dozlatova, přidejte kari koření, krátce promíchejte a dejte maso také stranou. Na zbytku oleje udělejte jedno míchané vejce. Takovou spíš potrhanou omeletku. Do pánve vraťte maso, cibuli, mrkev, hrášek a přidejte rýži, vše promíchejte a dle chuti dochuťte solí, pepřem, sójovou omáčkou. Před podáváním ještě krátce prohřejte.