Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Sladké pečení
  4. Hruškový tvarohový závin

Hruškový tvarohový závin

Vyměnit jablka ve štrůdlu za hrušky je velice příjemná změna. Hrušky jsou přímo stvořeny pro podzimní hřejivé a hravé variace s kořením, experimentovat lze od klasické skořice až po perníkové koření, extravagantní kardamom či jemně štiplavý zázvor. Hrušky si dobře rozumí jak s mletými mandlemi, tak nasekanými vlašskými ořechy i rozinkami. 
A když už jsme u těch změn, zkuste tvarohové těsto. Velice dobře se s ním pracuje, je tvárné, po upečení je první den krásně křupavé a druhý den vláčné a chuti náplně dokonale propojené.

 

 

Závin z tvarohového těsta
.....................................
200 g másla
200 g hladké mouky
250 g měkkého tvarohu 

hrušky
mleté mandle
nasekané vlašské ořechy
cukr, vanilkový cukr
perníkové koření
strouhaná citronová kůra
rozinky

 

Máslo, tvaroh a mouku zpracujte do hladkého těsto, dle potřeby přisypejte mouku. Těsto zabalte do potravinářské folie a nechte v lednici odpočívat asi 30 minut.

Hrušky oloupejte, vykrojte jadřince a nakrájejte na tenké plátky nebo nastrouhejte nahrubo.
Odpočinuté těsto rozdělte na poloviny, z každé vyválejte obdélník, vál podsypávejte lehce moukou, těsto se při válení přilepuje. Doprostřed těsta naneste mleté mandle, na ně hrušky, pocukrujte, posypte kořením, rozinkami, nasekanými ořechy a citron. kůrou. Po obou stranách nařežte těsto šikmo na proužky a jeden po druhém střídavě překládejte, konce zastrčte dospod.


Záviny přeneste opatrně na plech vyložený pečicím papírem, potřete je rozšlehaným vajíčkem a pečte v předem nahřáté troubě na 190 °C asi 30-35 minut, dokud nezezlátnou.


Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz