Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. Blog
  3. Vánoční cukroví
  4. Karamelové burizony

Karamelové burizony

Karamelové burizonové kuličky jsou letošním nováčkem na našem vánočním stole. Děti si vzpomněly, že je u někoho kdysi jedly a jestli bych jim je neudělala. Proč ne. Po jejich výrobě jsem ovšem konstatovala, že tohle je to nejupatlanější, nejulepenější a nejsladší cukroví, co znám. 
Ale měly namále tyhle kuličky! Sehnat burizony v posledních čtrnácti dnech byl docela nadlidský úkol. Vypadalo to, že se snad všechny hospodyňky, cukrářky i cukráři pustili do výroby burizonového cukroví.

 

 

Burizony v karamelu 
.........................................

300 g cukru krystalu
1 kondenzované mléko
250 g másla
1 sáček burizonů (160 g)

V hlubší pánvi rozpusťte cukr na karamel, velmi opatrně po částech střídavě přidávejte máslo a kondenzované mléko, vždy dobře promíchejte než přidáte další část. Máslo i mléko by měli mít pokojovou teplotu. Dávejte pozor, karamel je velmi horký a po prudkém přidání másla nebo mléka začne prskat. Horkou směs odstavte z plotny a vmíchejte do ní burizony. V receptu se psalo dva až tři sáčky, ale žádná gramáž uvedena nebyla. Měla jsem 160 g pytlík a ani celý jsem ho nepoužila, přišlo mi těch burizonů už nějak moc.

Směs nechte chvíli vychladnout a tvarujte kuličky, lépe to půjde, když si ruce a prsty obalíte v moučkovém cukru. Nechce-li se vám motat s kuličkami, můžete do košíčků lžičkou dávat hrudky a nebo z hmoty vytvarovat váleček a ten pak po zatuhnutí nakrájet na tenké plátky. Takhle jsem to udělala se zbytkem hmoty a přimíchala do ní nasekané arašídy. Nakonec měly tyhle plátky větší úspěch než kuličky.

 

Líbil se článek? Sdílejte ho s přáteli
Nepropásněte novinky na mém blogu
Můžete se kdykoli odhlásit.
Vytvořeno na Eshop-rychle.czEshop-rychle.cz