BE-BE střecha
Tento pro mě tehdy neobvyklý, nicméně chuťově velmi zajímavý zákusek jsem poprvé ochutnala u mé švagrové. Byl výborný. A tak není divu, že recept na něj se navždy zabydlel v mé knize receptů. Dělám ho většinou pro zvláštní příležitosti nebo pro návštěvy. Spojení tvarohového krému s jemnými Bebe sušenkami a banánem vykouzlí tak lehkou a osvěžující chuť, které nebudete moci odolat. Jeden kousek nestačí a vychlazený přímo z lednice bude to pravé osvěžení v horkých letních dnech.
Recept na střechu z BeBe sušenek
..............................
1 balíček BeBe sušenek světlých
1 balíček BeBe sušenek tmavých
2 banány
150g moučkového cukru
200g másla
2 balení jemného tvarohu (ne vaničkové)
2 lžíce rumu
čokoládová poleva
Máslo utřeme s cukrem, přidáme tvaroh, rum a vyšleháme.
Na alobal naskládáme jako šachovnici BeBe sušenky – utvoříme tři řady po sedmi kusech, střídáme světlé a tmavé.
Na sušenky rozetřeme polovinu tvarohového krému. Na něj naskládáme druhou vrstvu sušenek, ale obráceně – na tmavou položíme světlou a naopak. Rozetřeme zbylý krém a na prostřední řadu sušenek položíme oloupané banány.
Alobal vezmeme za delší strany a přiklopíme k sobě tak, aby se sušenky spojily do střechy a dáme zákusek na chvíli do lednice ztuhnout. Pak polijeme střechu čokoládovou polevou. Vrátíme střechu zpět do lednice, kde ji necháme nejlépe přes noc, sušenky zvláční a propojí se všechny chutě.
Osvěžující banánově tvarohový zážitek vám přeje
Iva Růžičková