Přeskočit na hlavní obsah

Jarní vajíčková

Dnešní první jarní den opravdu dostál svému jménu. Sluníčko odpoledne dost hřálo, určitě jsme nebyli jediní, koho vylákalo na zahradu. Chuť vzít do rukou hrábě a zahradnické nůžky s přibývajícím slunečním svitem rostla. My jsme celé odpoledne strávili hrabáním suché trávy, ostříhávali keře a hlavně nebyl vůbec čas na nějaké dlouhé vystávání u sporáku. Teprve když nám žaludky zazpívaly žalostnou písničku, odběhla jsem do kuchyně. Jaké štěstí, že jsem ráno uvařila těch pár vajíček. Očima jsem přelétla od vrchu dolů poličky v ledničce, lučina, jarní cibulka, to budou dobří společníci. Nenapadlo mě totiž nic jiného než naše oblíbená vajíčková pomazánka, tentokrát však v novém jarním odlehčenějším pojetí. 





Vajíčková pomazánka
............................................ 

5 vajec uvařených na tvrdo
1 jarní cibulka
200g lučiny
sůl a pepř

Oloupaná vajíčka nakrájejte na malé kostičky, cibulku nakrájejte nadrobno, použijte i část zelené natě. Vše dejte do misky, přidejte lučinu a jemně promíchejte. Dochuťte solí a pepřem. 








Lučina s vejci vytvoří lahodné spojení. Před podáváním můžete nechat pomazánku chvíli vychladit v ledničce.Vychutnejte si jemný krémový koncert, který místy jen nenápadně naruší křupnutí malého kousku cibulky. 

                                                                             Iva Růžičková

Komentáře

  1. Ivi, to je balzám pro oči i pro duši tohle jarní počteníčko👌🏻

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Irčo, děkuji za vítr do plachet :-), krásný jarní den i Tobě

      Vymazat

Okomentovat