Přeskočit na hlavní obsah

Těstoviny cipísek

Máte chuť na nějaké lehké, lahodné jídlo a přitom nechcete strávit hodiny u sporáku? Máte rádi těstoviny? Zkuste zapečené těstoviny Cipísek. Proč Cipísek? To už opravdu nevím. Kdysi dávno jsme s maminkou viděli tento recept v nějakém televizním pořadu. Maminka, co by kuchařka ve školní jídelně, ho zařadila do jídelníčku a u dětí se dodnes těší velké oblibě. I naše děti jej mají rády. Občas řeknou: "Mami, udělej "Cipíska", kdyby to šlo ale bez té brokolice."




A jak na to? Nejdříve si uvařte těstoviny "al dente". Na tento recept většinou používám krátké makarony, penne nebo mušličky (conchiglie rigate).
Dále budete potřebovat kuřecí prsa, lze použít i prsa krůtí, cibuli, brokolici, smetanu, sůl a pepř. Pokud vaříte pro mrňousky, pepř rozhodně vynechejte, se solí opatrně nebo bez ní.


Maso nakrájíme na nudličky či kostičky, v hluboké pánvi je na oleji orestujeme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a ještě orestujeme společně s masem. Přilijeme smetanu, přidáme sůl, pepř a na drobné růžičky nakrájenou brokolici, promícháme a chvíli povaříme.
Do pánve ke směsi přidáme těstoviny, promícháme a vše přesypeme do zapékací mísy.


Pokud nemáte mísu s víkem, stačí zakrýt alobalem. Ke konci pečení posypeme strouhaným sýrem, který se na těstovinách krásně rozpustí.



Smetana s brokolicí vytvoří dokonalou souhru jemné lahodné chuti, která se vám bude na jazyku jenom rozplývat.

Krásné smetanové snění vám přeje
                                                         Iva Růžičková

Komentáře