Přeskočit na hlavní obsah

Těstoviny cipísek

Máte chuť na nějaké lehké, lahodné jídlo a přitom nechcete strávit hodiny u sporáku? Máte rádi těstoviny? Zkuste zapečené těstoviny Cipísek. Proč Cipísek? To už opravdu nevím. Kdysi dávno jsme s maminkou viděli tento recept v nějakém televizním pořadu. Maminka, co by kuchařka ve školní jídelně, ho zařadila do jídelníčku a u dětí se dodnes těší velké oblibě. I naše děti jej mají rády. Občas řeknou: "Mami, udělej "Cipíska", kdyby to šlo ale bez té brokolice."


Zapečené těstoviny "Cipísek"
......................................................
kuřecí/krůtí prsa
cibule
brokolice
smetana min 31% tuku
sůl, pepř
těstoviny

Těstoviny uvařte "al dente". Na tento recept většinou používám krátké makarony, penne nebo mušličky (conchiglie rigate).

Maso nakrájejte na nudličky nebo drobné kostky, osolete, opepřete a dozlatova orestujte v hluboké pánvi na oleji, maso pustí vodu, tak ji úplně vyduste, přidejte cibuli nakrájenou nadrobno a nechte zesklovatět. Přidejte brokolici rozdělenou na menší růžičky a vše zalijte smetanou, nechte krátce prohřát, v případě potřeby ještě dosolte a opepřete. Vaříte-li pro mrňousky s pepřem a solí opatrně nebo zcela bez.


Do pánve ke směsi přidejte uvařené těstoviny, vše společně promíchejte a poté přendejte do zapékací mísy, pekáčku s víkem, nemáte-li víko, zakryjte alobalem.






Pečte pozvolna v troubě a ke konci pečení můžete posypat strouhaným sýrem, který se na těstovinách krásně rozpustí.



Smetana s brokolicí vytvoří dokonalou souhru jemné lahodné chuti, která se vám bude na jazyku jenom rozplývat.

Krásné smetanové snění vám přeje
                                                                                              Iva Růžičková

Komentáře